Articolo

Ръчно изработените осветителни тела Articolo съчетават архитектурна чистота на формите и неповторимата индивидуалност на духаното стъкло. 

Отличават се с дизайн извън времето, който не се съобразява с модата на момента. Дизайнерката Ничи Грийн основава компанията през 2012 година в Мелбърн, Австралия. Колекцията на Articolo включва повече от 60 осветителни тела, дело на опитни местни занаятчии.Предлага безкрайни възможности, които се вписват в естетиката на всяко пространство, a дифузерите от духано стъкло ловко играят със светлина и сянка. 

 

Dизайнер

Nicci Green, Articolo

Ничи Грийн е водеща фигура на австралийската дизайн сцена, въпреки че няма академично образование в тази област. Започва кариерата си като редактор и стилист в австралийския "Vogue Entertaining and Travel", после открива страстта си към дизайна и започва да проектира домакински съдове за голям местен бранд. През 2004 основава Bribe - компания за съдове и стъкларски изделия. Нейни продукти са представяни в MOMA в Ню Йорк, Сан Франциско и Токио, както и в Лондонския музей на дизайна. Интересът на Ничи към стъклените съдове естествено прераства в дизайн на осветление и през 2012 се появява Articolo. 

„Когато нещо е направено на ръка, можеш да усетиш душата, която е влязла в него“ , казва Ничи Грийн.

designer-image

Материали

Осветителните тела се произвеждат в Австралия от местни занаятчии. Характерни са с чистата си материалност - стъкло, стомана, месинг, керамика, мрамор, дърво, естествена кожа.
m-image1
m-image2
m-image3
m-image4