Apparatus

 

 Запознайте се с американското студио Apparatus и едноименния бранд за ексклузивни осветителни тела, мебели и предмети. 

Представяме ви студио Apparatus и едноименния бранд, роден в Ню Йорк през 2012, който носи автентичния космополитен дух на „голямата ябълка“. Стилът му е неподвластен на времето и текущите модни тенденции.  В самото начало основателите му – Гейбриъл Хендифар и Джереми Андерсън, се заиграват и експериментират с части от винтидж осветителни тела. Така възниква Apparatus  – един различен бранд, който свързва в продуктите си миналото и съвременноста. В резултат се появяват осветителни тела, мебели и предмети, които напомнят повече произведения на изкуството. Осветителните тела на Apparatus търсят цялостно емоционално въздействие върху интериорното пространство, но без да пренебрегват  функционалността. Всяко скулптурно осветително тяло е изработено ръчно и сглобено в историческо пространство в Ню Йорк, което обединява изложбена галерия, студио за разработка на дизайна, и производство.

Dизайнер

Gabriel Hendifar & Jeremy Andersonn, APPARATUS

Креативният директор на Apparatus Габриел Хендифар идва от света на модата и интериорния дизайн. Работил е за модния бранд J.Mary, бил е част от творческия екип на Raquel Allegra.

Вторият от двамата партньори в работата и в живота - Джеръми Андерсън, напуска кариерата си в сферата на връзките с обществеността, за да се посвети на новия проект, където ръководи производството и маркетинга на Apparatus . Страстта му към пътешествията подхранва особеното му влечение към ръччно изработените детайли, характерни за осветителните тела на бранда. Дуото е известно с това, че подхожда към работата си с изключително творческо удоволствие, като не пропуска всяка година да обнови интериора на изложбения си салон в Челси. Промяната се отбелязва с традиционно и нетърпеливо очаквано парти, което се провежда по време на New York Design Week. За Хендифар и Андерсън това е част от дизайн философията на Apparatus, която се ръководи от собствените им вътрешни усещания, а не от преобладаващите тенденции (което прави продуктите им толкова привлекателни).

Работата на студиото е представена в най-авторитетните дизайнерски и лайфстайл издания, като Architectural Digest, T Magazine, World of Interiors, Vogue, Wallpaper и международните издания на AD и Elle Décor.

designer-image

Материали

Чувствеността е в основата на дизайна на Apparatus, където предпочитат да работят с тактилни материали като мрамор, конски косъм, велур, месинг, порцелан и лак. Скулптурното, съвременно осветление и мебелите на марката се изработват ръчно и се сглобяват в студиото в Ню Йорк. Фактът, че всичко е проектирано, направено и показано в една и съща историческа сграда, допринася изключително много за отличителната идентичност на Apparatus.
m-image1
m-image2
m-image3
m-image4