Meridiani Plinto

Серията трапезарни маси PLINTO е основна част от втората колекция на MERIDIANI EDITIONS. Характеризират се с чисти линии и архитектурна визия, което предполага свобода в интерпретацията им в интериора. Благодарение на безкрайните възможности за комбинации всеки може да открие перфектната маса, избирайки между различни повърхности, форми и размери.

Dизайнер

АНДРЕА ПАРИЗИО

Арт директор и дизайнер на MERIDIANI, Андреа Паризио е роден в ломбардския град Лоди през 1964 г. Учи в European Design Institute в Милано и се дипломира в Академията по изящни изкуства в Павия.

Натрупвайки богат опит в проектирането на жилищни и търговски интериори, през 1996 г. Паризио става част от екипа на MERIDIANI като работи заедно с Лаура Фераро Крости по отварянето на първия шоурум на бранда в Милано. Мястото е лаборатория за идеи, в която той създава и показва първата си колекция за дома. През годините тази колекция се разраства и обединява, но запазва ясна посока – желанието да се създаде линия от съвременни продукти, без да се забравят уроците на миналото; колекция, която изразява непреходни ценности и в същото време е способна да асимилира новите тенденции и най-екстравагантните хрумвания на дизайна.

Като арт директор Паризио координира имиджа на бранда, проектира шоурумите и изложбените пространства по време на международните мебелни изложения. Живее и работи в Милано.

designer-image

Материали

Леки метални конструкции с черно или месингово покритие и солидни обеми с повърхности от различни видове мрамор, дърво или лак се комбинират свободно и взаимодействат, създавайки интригуваща игра между плътност и прозрачност.
m-image1
m-image2
m-image3
m-image4