KAURI by Riva 1920

Каури е най-древното, екзотично и ценно дърво в света. Повалени в следствие на природни катаклизми преди 50 хиляди години, дърветата каури са запазени дълбоко в тресавищата на Нова Зеландия без никакви следи от загниване, вкаменяване и разрушение. Днес Каури се добива подобно на скъпоценните метали от недрата на земята, а уникалната му възраст се доказва посредством метода Carbon 14.
Riva 1920 превръща Kauri в уникални арт обекти. Изключителните размери на дървото дават свобода на въображението на най-известните съвременни дизайнери за създадване на истински ексклузивни обекти за интериора.
Маса с плот от масив Kauri, древно дърво от Нова Зеландия. Повърхността е обработена с натурални растителни масла с екстракт от бор.

Материали

Масив Kauri, обработен с натурални растителни масла с екстракт от бор. Каури е най-древното, екзотично и ценно дърво в света. Повалени в следствие на природни катаклизми преди 50 хиляди години, дърветата каури са запазени дълбоко в тресавищата на Нова Зеландия без никакви следи от загниване, вкаменяване и разрушение. Днес Каури се добива подобно на скъпоценните метали от недрата на земята, а уникалната му възраст се доказва посредством метода Carbon 14.
m-image1
m-image2
m-image3
m-image4