30 Април, 2019

Sollos – елегантност без граници

от Цветана Шипкова

Sollos e една от най-младите и иновативни мебелни компании в страната си, създадена през 2004 от предприемачите Клаудио и Жоао Франк, които имат над 20 години предишен опит в дървообработващата промишленост, Sollos бързо се налага на конкурентния бразилски пазар с качеството и дизайна на своите мебели. Кредото на марката, изповядвано от водещия дизайнер Жадер Алмейда, е: „Простота и съвършенство на формите“. Наистина, мебелите на Sollos притежават онази елегантност, неподвластна на времето и преходните моди, която е белег на истински добрия дизайн.

Най-запомнящите се и многократно награждавани мебели на Sollos са дело на креативния директор на бранда Жадер Алмейда. Роденият през 1981 бразилски архитект и дизайнер често е сравняван с бижутер заради фината изработка и  многопластовото въздействие на неговите мебели. Дизайнът им е забележителен с флуидните си линии, меките извивки, особените пресичания на усукани повърхности, които сякаш предизвикват законите на физиката.

Sollos е отговорна компания, която използва дърво от устойчиво отглеждани гори и инвестира в преработката на 100% от отпадъците на производството. Двата им завода работят с най-съвременни технологии, комбинирайки индустриалното производство с ръчни довършителни процеси, които придават съвършен финиш на мебелите.  

Sollos имат богато портфолио от осветителни тела и аксесоари, които се отличават с присъщите за бранда елегантност и финес на изработката и се вписват безпроблемно в интериори в различен стил. От разговора с маркетинг мениджъра на Sollos в Милано научихме, че интересът към мебелите им в Европа расте, което наблюдаваме и в нашата работа. А някои от най-новите продукти на бранда, показани на изложението в Милано, скоро ще можете да видите и в нашия шоурум.